המדריך להופעה אפקטיבית בזום: איך תיראו טוב בראיון וידאו - iTalent - Hire smarter

המדריך להופעה אפקטיבית בזום: איך תיראו טוב בראיון וידאו

עדי באריל

ביקשו מכם לעלות לראיון בטלויזיה בוידאו? לא משנה אם זה זום, סקייפ, וואטסאפ או כל תוכנה אחרת, אם זה בגלל הסגר הקורונה או סיבה אחרת. אתם צריכים להתכונן ולדאוג לעשות את זה טוב, ולהיראות טוב. לא תיראו טוב? הקו יהיה משובש? ייראו ברקע את הכלב או שילד פתאום ייכנס לפריים? זה מה שיזכרו מהראיון, ולא את המסרים החשובים שרציתם להעביר. ההמלצות שלהלן נכונות כמובן גם לשיחות וידאו רשמיות, ראיונות עבודה וכיוב'.

אז איך עושים את זה נכון? זה שיש לכם מצלמה בטלפון, בלפטופ או אפילו מצלמת וידאו מקצועית, לא אומר שאתם יודע איך עושים את זה. אז הפקנו מדריך קצר עם הנחיות ליצירת הופעה נאה ומכובדת בראיון וידאו מהבית, מהמשרד או סתם מהדרכים.

1. עם איזו מצלמה לצלם? הסמארטפון שלכם יכול להיות מצוין, אבל הוא צריך לעמוד על חצובה, להיות יציב, ועדיף שלא ביד שלכם או של מישהו אחר. אי אפשר שהתמונה תרטוט או תזוז. יש מתקנים שמאפשרים להחזיק את הטלפון ולשמור על יציבות, אבל לא בטוח שזה נכון עבור מי שאינו מיומן בהופעות וידאו. מצלמת הלפטופ תהיה מצוינת גם. וודאו שהעדשה נקייה, ושהיא בגובה העיניים. אם יש צורך, שימו הגבהה.

2. חיבור אינטרנט – וודאו שהחיבור שלכם יציב, ועדיף שתהיו מחוברים עם כבל לרשת הפנימית שלכם, על מנת למנוע תקלות טכניות.

3. חישבו מה אתם לובשים – גם אם אתם בבית בהסגר בגלל הקורונה, אתם עדיין מנכ"לית/סמנכ"לית/דובר של ארגון ואתם צריכים לשמור על מראה ייצוגי ורשמי. אולי חליפה תהיה מוגזמת, אבל אנשים לא רוצים לראות אתכם בטרנינג או בפיג'מה. התלבשו לקראת הראיון. הסתרקו, התאפרו. היראו מטופחים, בדיוק כפי שהייתם מקפידים אילו הייתם יוצאים לראיון מהבית. השתדלו להימנע מחולצות מקושקשות, על מנת שלא יירצדו, או מחולצה הזהה בציבעה לרקע שמאחוריכם (אל תלבשו חולצה כחולה עם קיר כחול ברקע, למשל).

4. הפריים – הכוונה למה שרואים על המסך חוץ מכם. אל תצטלמו מחדר השינה כשערימת בגדים מאחוריכם, או כשכיור מלא כלים או קיר לבן ברקע. סדרו את הרקע – הוסיפו עציץ או פרחים, עימדו כשמאחוריכם ספרייה עם ספרים/תמונה/פסל. אל תעמדו צמוד לספרייה או הקיר או מה שמאחוריכם, קחו 30-50 ס"מ מרחק מהם, כדי לתת עומק לתמונה.
אפשרות נוספת היא לשתול רקע, שהוא צילום או וידאו של חוף ים, משרד וכיוב'. בתוכנת זום יש אפשרות כזו ויש להניח שבתוכנות נוספות. אפשר להשתמש בתמונות מהרשת או צילום שתכינו מבעוד מועד.

5. לגובה או לרוחב? תבדקו מראש אם אתם נדרשים לצלם לרוחב או לגובה. למשל, עבור אינסטגרם מצלמים לגובה, אבל אם התוכן ישודר בטלויזיה, או כל מסך רחב, צריך לצלם לרוחב.

6. המיקום שלכם על המסך חשוב ביותר. שימו לב שהראש לא נחתך, ועדיף שייראו אתכם מאזור החזה ומעלה, וגם את הידיים, שתורמות מאוד להבעת הרעיונות שלכם. נסו שייראו אתכם באמצע המסך, אבל לא בצד, ובוודאי שלא חתוכים (שתי הכתפיים בתוך הפריים).

7. היציבה שלכם חשובה – אל תשבו כפופים ואל תהיו קרובים מדי למסך. לא צריך לראות את הנקבוביות שלכם. שבו זקוף, דאגו שהבגדים מיושרים, ושהכיסא עליו אתם יושבים נראה טוב.

8. לאן להסתכל? שאלת השאלות. זה מענין לראות איך אתם נראים, אבל אז המבט אינו מכוון לצופים שלכם. השתדלו להסתכל לעבר המצלמה. דאגו שהיא תהיה בגובה העיניים שלכם. צילום שלכם מלמעלה או מלמטה יוצר עיוות.

9. תאורה וחלונות – חלונות הם האויב כשעושים צילום וידאו. אבל כמו כל אויב, אפשר גם לגייס אותו לטובתנו. כשהחלון מאחוריכם, המצלמה מסונוורת והפנים שלכם מוחשכות. כשהחלון מצידכם, רק חלק מהפנים ממוארות. חלון יכול להיות מול עיניכם, או פשוט לסגור את התריס ולהשתמש בתאורה של החדר. אם אתם מצלמים בחוץ, השמש נותנת אור נהדר, אבל גם יוצרת צל על הפנים שלכם. שימו לב, וצרו זווית צילום מתאימה.

10. רעשי רקע ואורחים בפריים – נכון, זה חמוד שפתאום אחד הילדים או החתול נכנסים לפריים, אבל זה לא תמיד מתאים לתוכן או למסר. דאגו להצטלם בחדר סגור, או הזהירו את הבית שאתם עומדים להצטלם. גם טלויזיה פתוחה בחדר אחר יכולה להישמע ברקע, ואם אתם בשידור חי ומישהו פתח טלויזיה לצפות בכם, יש סיכוי להיזון חוזר והד. הימנעו מכך.

11. התכוננו – נקבע מועד לשיחה? עירכו בדיקה מוקדמת (טסט). בידקו שהסאונד עובד, שהפריים נראה טוב, וכמובן שאתם וסביבתכם נראים טוב. תראו לעוד אנשים שיחוו את דעתם.

12. מוכנים? עכשיו כדאי גם לחשוב מה אומרים…

*על הכותבת: עדי באריל היא יועצת שיווק ותקשורת, בעלת משרד adibarill communications, מתמחה ביעוץ תקשורת ויחסי ציבור לחברות מתחום ההייטק והיזמות. בין השאר, עדי מומחית להופעה אפקטיבית בזום ומעבירה סדנאות בנושא "הופעת זום מנצחת".

CONTACT US
בואו נצמח ביחד

המחויבות שלנו היא להביא את הארגונים והצוותים שעובדים איתנו למקום טוב יותר – יותר גמישים לשינויים, יותר מעורבים ועם קשת נרחבת יותר של כלים, שתאפשר להם ליצור עתיד טוב יותר.